Nova Skupština Beograda u utorak

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Skupština Beograda u utorak

Beograd -- Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda biće održana u utorak, 12. juna.Parlament će biti konstituisan izborom predsednika Skupštine i sekretara.

Danom proglašenja mandata novim odbornicima prestaju da važe mandati starim.

Prvu sednicu novog saziva Skupštine grada zakazao je predsednik starog saziva Aleksandar Antić, koji će se ponovo kandidovati za to mesto, rečeno je Tanjugu u njegovom kabinetu.

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda, do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, predsedavaće najstariji odbornik, najavljeno je ranije iz gradskog parlamenta.

U radu će mu, prema Poslovniku o radu Skupštine grada, pomagati po jedan odbornik sa dve izborne liste koje su dobile najveći broj odborničkih mandata i sekretar Skupštine prethodnog saziva.

Predsednik gradskog parlamenta bira se iz redova odbornika, na predlog najmanje jedne trećine odbornika, na period od četiri godine, tajnim glasanjem, većinom glasova od ukupnog broja odbornika.

Budući gradonačelnik glavnog grada biće izabran iz redova odbornika, na predlog predsednika Skupštine grada Beograda, a mandat mu je cetiri godine.

Skupština grada Beograda je najviši organ grada koji obavlja osnovne funkcije grada, a čini je 110 odbornika, kojima je mandat četiri godine i koji se biraju na neposrednim izborima.

Novi saziv gradskog parlamenta činiće 50 odbornika liste "Izbor za bolji Beograd", 37 "Pokrenimo Srbiju", 13 odbornika koalicije SPS-PUPS-JS i 10 odbornika DS S.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.