Nov udarac za Vuhan: Ugroženi milioni ljudi; jedna stepenica do najopasnijeg nivoa FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 18:49

Nov udarac za Vuhan: Ugroženi milioni ljudi; jedna stepenica do najopasnijeg nivoa FOTO/VIDEO

Nova kriza izbila je u kineskom gradu Vuhanu, iz kog je potekla pandemija koronavirusa.

Usled rekordnih kiša i poplava u Kini, ugroženi su milioni ljudi u tom gradu koji se nalazi na reci Jangcekjang, a podignut je nivo zaštite od poplava na drugi stepen, samo jedan od najopasnijeg.

Veoma jaka kiša pada već dva dana u Vuhanu i okolini, a u nekim delovima palo je čak 250 milimetara kiše za 24 sata, odnosno 250 litara po kvadratnom metru, objavila je Sinhua. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poređenja radi, prosečna godišnja količina padavina u Srbiji je 896 milimetara.

​Na mnogim mestima reke su prešle nivo odbrane od poplava, a u Vuhanu se bore da grad ne bude poplavljen.

Stepen zaštite od poplava podignut je na drugi od četiri nivoa, samo jednu stepenicu od najopasnijeg nivoa.

Kako navodi Sinhua, očekuje se nastavak padavina ne samo u Vuhanu, već i u mnogim drugim gradovima Kine kojima preti opasnost od poplava, a ugroženi su milioni ljudi.

Najrizičnije je u provinciji Hubei, čiji je Vuhan glavni grad, koja je nedavno bila najteže pogođena koronavirusom.

Kako smatraju u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, pandemija je upravo krenula iz ovog grada, u kome je bilo gotovo 3.900 preminulih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.