Izvor: Piplmetar.rs, 06.Mar.2024, 04:31

Nothing Phone 2a je tu i nudi veći deo onoga što ima prethodni model po nižoj ceni

Nakon MWC sajma na kom je delimično predstavljen, i otpakivanja koje je usledilo ubrzo potom, Nothing Phone 2a danas je zvanično lansiran, a kompanija kaže da pruža optimalno iskustvo uz stručnost i inženjering koji mu je posvetila u izradi.
Njega pokreće Dimensity 7200 Pro, čipset kompanije MediaTek koja je postaje sve važnija na tržištu, a uređaj generalno pruža većinu stvari koju ima i Nothing Phone 2, ali je jeftiniji od njega. U zavisnosti od konfiguracije košta između >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 330 i 380 evra.
Novi uređaj koristi prvi interni koncept pametnog telefona kompanije Nothing, kreiran 2020. godine, samo nekoliko meseci nakon otvaranja same kompanije. Ključni aspekt dizajna je dvostruki sistem kamera, koji se nalazi unutar kućišta na poleđini i stvara ono što Nothing naziva „očima“.
Zadnji panel telefona obuhvata ivice pod uglom od 90 stepeni, čineći uređaj otpornijim na padove. Poleđina uređaja je dostupna u crnoj, beloj ili „mlečnoj“ boji.
Nothing Phone 2a dolazi sa Glyph svetlosnim interfejsom kompanije sa 26 pojedinačno adresirajućih zona. Tri svetla podržavaju Glyph Timer, obaveštenja, Glyph Torch i Glyph Progress funkcije.

Nothing Nothing
Napred, telefon ima deseto-bitni ekran AMOLED tipa dužine dijagonale 6,78 inla sa rezolucijom od 1084x2412px i 1.300 nita maksimalne osvetljenosti. Brzina osvežavanja ekrana je promenljiva i ide od 30-120Hz. Telefon ima Nothing OS 2.5 preko Android 14 operativnog sistema, sa obećane tri godine Android ažuriranja uz četiri godine sigurnosnih ažuriranja.
Postoje ukupno tri kamere – dvostruka sa 50 MP na poleđini, i selfi kamera sa 32 MP. Glavne kamere su širokougaone, jedna ima otvor blende f/1,88 sa senzorom veličine 1/1,56 inča sa optičkom stablizacijom slike, dok druga ima otvor blende f/2,2 i veličinu senzora od 1/2,76 inča i ona je fiksnim ultraširokim fokusom.
Nothing Phone 2a dolazi sa najvećom baterijom među svojim prerthodnicima, jer je ona kapaciteta 5.000 mAh. Punjenje ide do 45 W i može dostići 50 posto baterija za 23 minuta, dok je ona potpuno puna za 59 minuta. Nothing tvrdi da će baterija zadržati 90 posto svog kapaciteta nakon hiljadu ciklusa punjenja, ili preko tri godine svakodnevne upotrebe.
Novi telefon dostupan je u pretprodaji na nothing.tech sajtu od danas, a isporuka kreće od 12. marta. On globalno dolazi u dve verzije konfiguracije – 8/128 GB odnosa RAM i memorije za skladištenje podataka koja košta 329 evra i u 12/256 GB verziji koja košta 379 evra.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.