Notari počinju da rade 1. septembra

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Notari počinju da rade 1. septembra

Danas su u Skupštini Srbije zakletvu položila 94 javna beležnika - notara koji će 1. septembra zvanično početi da rade u osnovnim sudovima u Srbiji.

Javni beležnici će overavati dokumenta, sastavljati isprave, preuzeti deo sudskih poslova, kao što su ostavinski postupci. 

"Uvođenje notarijata će zasigurno doprineti rasterećivanju sudova, bržem odvijanju pravnog prometa i sigurnom ostvarivanju zaštite prava i interesa građana. S obzirom na obim poverenih ovlašćenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od javnih beležnika očekujem da svoj posao obavljaju stručno, profesionalno i odgovorno", kazao je Miniastar pravde Nikola Selaković. 

Notare će imati 32 od 66 osnovnih sudova, a ministar je rekao da se nada će ih imati i ostali.

Najavljeno je da će 15. avgusta biti osnivačka Skupština Javnobelezničke komore čiji će rad nadzirati Ministarstvo pravde.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.