Nosioci stanarskog prava iz Hrvatske da podnesu zahtev

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2011, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nosioci stanarskog prava iz Hrvatske da podnesu zahtev

BEOGRAD -

Međunarodna organizacija za migracije, u saradnji sa nevladinom organizacijom "Komitet za pomoć i zaštitu", sprovodi anketu pod nazivom "Pregled položaja i potreba bivših nosilaca stanarskog prava iz Hrvatske koji borave u Republici Srbiji", a krajnji rok za podnošenje zahteva je 6. maj, saopšteno je danas iz Komesarijata za izbeglice Srbije.

Komesarijat je pozvao sve bivše nosioce stanarskog prava iz Hrvatske, koji to do sada nisu učinili, da se prijave Komitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za pomoć i zaštitu na brojeve telefona 011- 24 01 093, 021 - 66 13 336, 063 279 534, 063 482 713, 063 486 297 ili povereniku za izbeglice na teritoriji opštine ili grada na kojoj borave.

Zainteresovani mogu preuzeti anketne listiće sa veb sajta Komesarijata za izbeglice www.kirs.gov.rs i Komiteta za zaštitu i pomoć www.rpc-sr.org i popunjene poslati na adrese Komiteta za zaštitu i pomoć, ulica Ćirila i Metodija 2a, 11.000 Beograd i Majevička 2b, 21.000 Novi Sad.

U saopštenju se naglašava da popunjavanjem tog obrasca neće biti pokrenut pravni postupak, niti podnet formalan zahtev koji bi bio upućen nadležnim organima u Hrvatskoj.

Kako se napominje, učešće u toj anketi ni na koji način neće lišiti anketirana lica mogućnosti pristupa Programu stambenog zbrinjavanja u Hrvatskoj ili bilo kom drugom programu stambenog zbrinjavanja u ostalim zemljama.

Komesarijat za izbeglice Srbije apeluje na sve bivše nosioce stanarskog prava iz Hrvatske da iskoriste poslednju priliku za utvrđivanje što preciznijeg broja oduzetih stanarskih prava i upoznaju nadležne institucije o poželjnom rešenju svog stambenog pitanja, a krajnji rok za prijavu je petak, 6. maj.

Komesarijat za izbeglice Srbije podržava sprovođenje Projekta koji će doprineti utvrđivanju potreba najugroženijih kategorija stanovništva koje će biti prezentovane na predstojećoj donatorskoj konferenciji.

Očekuje se da će se održavanjem donatorske konferencije, pribaviti sredstava namenjena rešavanju stambenih pitanja najugroženih kategorija izbeglih lica u koje spadaju i pojedine kategorije bivših nosilaca stanarskih prava iz Hrvatske, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.