Norveški muzičar Biosphere na zatvaranju Resonate festivala

Izvor: Blic, 13.Apr.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški muzičar Biosphere na zatvaranju "Resonate" festivala

Geir Jensen, norveški muzičar poznatiji pod pseudonimom Biosphere, nastupiće uživo na koncertu poslednje večeri “Resonate” festivala, u subotu, 22. aprila u beogradskom klubu “Dragstor”.

“Jensen je svoju slavu stekao kreirajući stilove ’ambient tehno’ i ‘arktik ambient’ pri čemu je upotrebljavao muzičke lupove i posebne semplove iz sci-fi izvora i njegov album “Substrata“ se smatra za jedan od najboljih albuma klasičnog ambijentala. Živi nastupi uključuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jensenovo izvođenje improvizacija na laptopu ili varijacija na njegova najnovija izdanja sa projekcijama video-art radova u pozadini, kao što je aprila 2006. ful skrin video-art pratio njegovu ‘Picturehouse cinema’ turneju, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli organizatori danas je pušteno 50 promo karata za muzički program “Resonate” festivala, po ceni od 600 dinara u klubu Zaokret u Cetinjskoj ulici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.