Norveški masovni ubica Brejvik promenio ime u Fjotolf Hansen

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški masovni ubica Brejvik promenio ime u Fjotolf Hansen

Prethovno se žalio zbog "nehumanih" uslova u zatvoru

Norveški masovni ubica Anders Bering Brejvik promenio je ime u Fjotolf Hansen, dan nakon što je Vrhovni sud te zemlje odbio žalbu ovog neonaciste na "nehumane" uslove u zatvoru.

Foto: Profimedia/ilustracija

- Mogu da potvrdim da je promenio ime, to je zvanično - izjavio je za AFP njegov advokat Ojstejn Storvik, potvrđujući pisanje norveskog lista "Verdens Gang (VG)".

Advokat je, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na pitanje zašto je Brejvik odlučio da promeni ime, odgovorio da "ne želi da otkriva sadžaj razgovora" koji je imao sa njim.

AFP podseća da je Brejvik u julu 2011, obučen kao policajac, ubio 69 osoba, mahom tinejdžera, u omladinskom kampu Laburističke partije na ostrvu Utoja, ubrzo nakon ubistva osam osoba u bombaškom napadu koji je izveo ispred vladine zgrade u Oslu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bizarna odluka čoveka koji je ubio 77 ljudi: Brejvik promenio ime u Fjotolf Hansen, i još uvek tvrdi da su mu povređena ljudska prava

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jun.2017

Norveški masovni ubica Anders Bering Brejvik promenio je ime u Fjotolf Hansen, dan nakon što je Vrhovni sud te zemlje odbio žalbu ovog neonaciste na "nehumane" uslove u zatvoru...- Mogu da potvrdim da je promenio ime, to je zvanično - izjavio je za AFP njegov advokat Ojstejn Storvik, potvrđujući...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.