Norveška u haosu: Otapanje snega izazvalo haos

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška u haosu: Otapanje snega izazvalo haos

Više od stotinu ljudi spaseno je od velikih poplava na jugozapadu Norveške

Norveški mediji preneli su da je nekoliko osoba iz izolovanih predela evakuisano helikopterima, kao i da su obilne kiše i otapanje snega u nedelju prouzrokovali izlivanje reka u regionima Oplanda, Sognog Fjordanea i Hordalanda.

OPASNO SE ZAKUVALO: Saudijci spremni da priznaju, novinar je ubijen?

GREŠKA, GREŠKA Ovo svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radimo svaki dan, a jedan milioner je POGINUO ZBOG TOGA

Kako se navodi, najviše je stradao Skjak u Oplandu, gde je poplavljeno nekoliko kuća i uništen jedan most. Brojni putevi i mostovi zatvoreni su za saobraćaj zbog poplava i odrona, a neka mesta su ostala bez struje, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Tramp sa Melanijom obišao Floridu nakon razornog uragana "Majkl" (FOTO)

Portparolka vladine agencije za vodu i energiju izjavila je da je vrhunac vodenog talasa prošao, iako postoje opasnosti od odrona zemlje sve dok se vode ne povuku.

Pratite nas i na našem instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.