Norveška dala dozvolu vojnicima da nose verska obeležja

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška dala dozvolu vojnicima da nose verska obeležja

Ministarstvo odbrane Norveško je danas saopštilo da su pripadnici Oružanih snaga dobili pravo da nose verska obeležja kao što su muslimanske marame i jevrejske kapice (kipa).

Norveška vojska je 1980. godine svojim pripadnicima odobrila da nošenje brojanica i krstova, a nova pravila poreciziraju kada i gde, ali zabranjeno je da ih nose tokom vojnih akcija.

Po novim pravilima, muslimanske marame i jevrejska kipa, ukoliko ih pripadnici oružanih snaga nose, moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti jednobojni i bez ukrasa.

Povezane vesti: Nigerijska vojska otkrila fabriku eksploziva u Kanu Američki vojnik osuđen na dve doživotne robije zbog planiranja napada Vestervele: Nemačka štiti verske tradicije Verski spor u Iraku zbog brade Tajland: U napadima separatist ubijena tri vojnika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.