Norveška: Venecuelanski razgovori napreduju

Izvor: B92, 29.Maj.2019, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška: Venecuelanski razgovori napreduju

Norveška vlada je pozdravila napredak u razgovorima predstavnika venecuelanskog predsednika Nikolasa Madure i opozicije.

U saopštenju noveškog ministarstva inostranih poslova se ističe da obe strane pokazuju volju da pronađu "zajedničko ustavno rešenje'' za Venecuelu koje uključuje "politička, ekonomska i izborna pitanja".

Osim ove ocene nema drugih dodatnih informacija o razgovorima, a Norveška je zatražila da obe strane pokažu "najveću moguću pažnju" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svojim javnim izjavama o pregovorima da bi se očuvao integritet pregovaračkog procesa i postigli rezultati.

Druga runda među venecuelanskih pregovora ove nedelje u Norveškoj odvija se posle više meseci tenzija između predsednika Madura i opoziconog lidera Huana Gvaida, koga podržavaju SAD i koji se proglasio privremenim predsednikom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.