Izvor: B92, 26.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalna saradnja u Beogradu

Beograd -- Iako ni posle dva meseca DS i DSS ne mogu da se dogovore oko nove vlade, saradnja na nivou Beograda jeste normalna već dve godine.

Iste stranke, DS, DSS i G17 plus, koje već nedeljama ne mogu da se dogovore oko fomiranja Vlade Srbije od 2004. godine, bez većih sukoba upravljaju Beogradom. Ovakav uspeh prvi čovek Beograda Nenad Bogdanović objašnjava podelom odgovornosti.

"Mi smo napravili jedan sistem rada gde su svi uključeni. Mi nismo napravili tu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << feudalnu podelu vlasti u Beogradu. Kod nas gde kod je sekretar iz DS, a to su one operativne fukcije gde se i najviše poslova odvija, zamenik sekretara je ili iz G17 plus ili iz DSS-a", kaže Bogdanović.

Sukob među stranačkim liderima za sada nije toliko ozbiljan da bi uticao ne funkcionisanje grada, kaže Bogdanović.

"Sve ovo ne utiče mnogo, nekako mi smo sticajem okolnosti, ovde, georgafski organizovani. U ovoj zgradi se nalazi gradonačelnik i predsednik skupštine. Ne srećemo se baš u hodu pa da pričamo na tu temu, nalazimo se na sastancima ali ne pričamo o tome ", kaže on.

Kabinet gradonačelnika se nalazi u Starom dvoru, a članovi gradskog veća u kome su pored DS-a i DSS i G17, nalaze se u zgradi na Trgu Nikole Pašića.

Ipak, u Gradskom veću navode da nema potrebe za izbegavanjem jer, kako navodi član veća iz G17 plus Vesna Radisavljević, sve dobro funkcioniše.

"Ja kao i ostali koji ovde radimo, često se pitamo i naglas i u sebi, kako je moguće da u gradu nemamo problema, a da na republičkom nivou tako teško uspostavljamo saradnju", kaže ona.

"G17 je mlada stranka i pokazala je da je ozbiljan učesnik u političkom životu. Mi ovde sve komentarišemo, naravno, ali naši komentari su više ljudski i više su šaljivi", kaže ona.

Ipak, TV B92 nije uspeo da se u potpunosti uveri da među gradskim političarima vlada harmonija. Niko iz Demokratske stranke Srbije nije bio u mogućnosti da razgovora sa novinakom B92 o tome da li višenedeljni razgovori o fomiranju Vlade Srbije utiču na rad gradskih vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.