Nordijski kruzeri koristiće gorivo od pokvarenih riba

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nordijski kruzeri koristiće gorivo od pokvarenih riba

Nordijska kompanija Hurtigruten će svoje kruzere i trajekte preinačiti kako bi manje zagađivali okolinu te, između ostalog, nameravaju koristiti bioprodukt od pokvarenih riba kao pogonsko gorivo.

Kompanija najpoznatija po turističkim turama uzduž severnih obala i fjordova sve do Arktika, u naredne tri godine će radi modernizovanja flote koja broji 17 plovila uložiti 826 miliona američkih dolara u cilju smanjenja zagađenja, posebno smanjenja emisije CO2.

Šest >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << brodova će biti prilagođeno korišćenju tečnog prirodnog gasa (LNG), električnih baterija i tečnog bio plina (LBG).

"Govorimo o korišćenju izvora energije (LBG) iz organskog otpada, koji bi inače istrunuo. To je otpad od uginule ribe, iz poljoprivrede i šumarstva", kazao je glavni direktor kompanije Danijel Skjeldam.

"Naš je glavni cilj smanjiti emisiju CO2", dodao je.

Hurtigruten naručio je i tri nova broda koje će pokretati struja, a dizel motori će služiti samo kao rezerva.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nordijski kruzeri će kao pogonsko gorivo koristiti otpad od uginule ribe

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2018, 18:12

Nordijska kompanija Hurtigruten će svoje kruzere i trajekte unaprediti kako bi manje zagađivali okolinu te, između ostalog, nameravaju da koriste bioprodukt od pokvarenih riba kao pogonsko gorivo...Kompanija najpoznatija po turističkim turama uzduž severnih obala i fjordova sve do Arktika, u naredne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.