Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020, 12:57

Nogo saslušan u tužilaštvu, brani se sa slobode

Portparolka Višeg tužilaštva u Beogradu, Irena Bjeloš, izjavila je danas agenciji Beta da su privedeni doskorašnji poslanici Skupštine Srbije, Srđan Nogo i Zoran Radojičić, saslušani i da tužilaštvo nije predložilo pritvor, tako da će se oni braniti sa slobode.

Njih dvojica su uhapšena pre dva dana, kako je tada saopštila policija, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja države, kada im je određeno zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, privedeni su u tužilaštvo.

Portparolka Bjeloš je navela da je tužilaštvo donelo odluku kojom se ukida to rešenje o zadržavanju od 3. avgusta.

Objašnjavajući proceduru, ona je navela da je delo za koje se sumnjiči Nogo u nadležnosti Višeg tužilaštva, i da je pokrenut postupak preduzimanjem dokaznih radnji, što podrazumeva saslušanje osumnjičenih na krivičnu prijavu.

Na pitanje na koju se radnju odnosilo saslušanje, ona je rekla da je to bilo "povodom događaja od pre dva dana zbog čega su i zadržani".

Nogov advokat Marko Pušica je tada izjavio kako veruje da je Nogo uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta kada novi poslanici budu dolazili na zakletvu.

Potvrđivanjem mandata novim poslanicima Nogu je prestao da važi poslanički imunitet.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bivši poslanik Nogo pušten da se brani sa slobode

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2020

Portparolka Višeg tužilaštva u Beogradu, Irena Bjeloš, izjavila je da su doskorašnji poslanici Skupštine Srbije, Srđan Nogo i Zoran Radojičić, koji su privedeni pre dva dana, saslušani i da tužilaštvo nije predložilo pritvor, tako da će se dalje braniti sa slobode. Policija je ranije saopštila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.