Nogice moje bebe vire iz kante... Majka preminule Danijele (1) opisala scenu koja joj je još pred očima

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nogice moje bebe vire iz kante..." Majka preminule Danijele (1) opisala scenu koja joj je još pred očima

Danijela Ristić, stara 16 meseci, koja je 20. oktobra upala u kofu sa bojom za krečenje u stanu na Novom Beogradu, preminula je u nedelju na Institutu za majku i dete

Kako se saznaje, devojčica je u bolnicu primljena sa teškim povredama. Mozak i bubrezi su joj otkazali i sve vreme je bila u komi.

- Lekari su činili sve da joj spasu život, ali nažalost, bebica je posle 15 dana preminula - kaže izvor.

Samanta Ristić, bebina mama, kaže da se sve vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << molila bogu i Svetoj Petki da joj sačuvaju dete, ali da joj molitve nisu uslišene.

- Moja Danijela je umrla. Loše sam. To je veliki bol i udarac za mene. Sve vreme sam se nadala da će uspeti da preživi. Činila sam sve što sam mogla. Svaki dan sam išla u manastir Rakovica i donosila sam Danijeli svetu vodu. Njome sam je umivala i verovala da će pomoći, ali ništa nije pomoglo. Nje više nema - plačući kaže Samanta, koja još uvek čeka da obdukcija bude gotova kako bi mogla da sahrani ćerkicu.

Podsetimo, stravična tragedija desila se pre dve nedelje, kada je malena Danijela dopuzala do kuhinje u stanu u kojoj se nalazila kanta sa bojom za krečenje, pošto je porodica prethodno krečila stan. Dete je nekako upalo u kantu, a majka ju je posle nekoliko minuta pronašla.

- Još uvek mi je ta scena pred očima - nogice moje bebe vire iz kante, ja je brzo vadim, a ona mrtva. Vidim sebe kako joj dajem veštačko disanje, sve radim da preživi, stavljam je u ćebence i trčim u bolnicu - očajna je majka.

Kako kaže, ne ispušta iz ruku stvari svoje bebe.

- Prevrćem po rukama njenu cuclu, igram se njenim igračkama i sve mislim, pojaviće se od nekud, a nje nema - jecajući kaže Samanta i dodaje:

- Imam sina od pet godina i ćerku od tri. Kada su mi javili da je Danijela umrla, sin me je zagrlio i rekao: "Mama, ne plači, živa je seka, ona će ponovo da nam dođe." Veliki je on, sve zna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Molili smo se Svetoj Petki svakog dana, ali je umrla": Bebi, koja je upala u kreč, mozak radio samo 10 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2018, 12:35

Posle mukotrpne borbe lekara na Institutu za majku i dete, maloj Danijeli, staroj svega 15 meseci, potpuno su otkazali bubrezi i pluća..- Neko bi mislio da je ružno ili grubo reći, ali na kraju je možda dobro što se ovako završilo! Na šta bi njen život ličio da je preživela? Njoj je radilo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.