Noćne kontrole inspektora rada u Pirotu

Izvor: RTS, 24.Maj.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćne kontrole inspektora rada u Pirotu

Inspekcija rada je uvela noćne kontrole, kako bi sprečila rad na crno i naterala poslodavce da prijavljuju radnike. Ovih dana, inspektori u Pirotu kontrolišu pekare.
Kada svi ustaju, pekari odlaze na počinak. Težak je pekarski posao, ali još teže je kada se radi na crno.

Nenad Kocić u istoj pekari radi pet godina i zadovoljan je poslom, iako je radno vreme isključivo noću.
"Radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su svi prijavljeni na neodređeno vreme, za stalno", kaže Bojan Ignjatović, tehnolog. "U proizvodnji su mi četvoro, rade još četiri vozača i četiri administrativna radnika."
Inspekcija rada ovih dana, u noćnim satima, intenzivno kontroliše pekare.
"U ovom preduzeću, zatekli smo tri radnika koji imaju uredno zaključene ugovore o radu i uredno su prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje", rekao je Aleksandar Popović, šef inspekcije rada. "Mi smo na teritoriji Pirotskog upravnog okruga poslednjih dana zatekli sedam lica koji nisu imali zaključene ugovore o radi i nisu prijavljeni na socijalno osiguranje. Nakon našeg nadzora donosili smo rešenje i podnosili zahtev za pokretanje prekršajnog postupka."
Kontrole će biti nastavljene, a inspektori upozoravaju poslodavce da su kazne mnogo veće od koristi koju imaju ne prijavljujući radnike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.