Njuz, od ajkule do Stros-Kana

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Njuz", od ajkule do Stros-Kana

Pojedini mediji frankofonog govornog područja preneli vest srpskog satiričnog sajta "Njuz" da je Dominik Stros-Kan tražio više žena u srpskoj vladi.

Posle priče o pijanom Srbinu koji je u Šarm-el-Šeiku iz nehata ubio ajkulu - skočivši joj na leđa, domaći satirični sajt Njuz ponovo je "nasankao" pojedine strane medije.

Lažnu vest pod naslovom "Stros-Kan savetovao Vučića da zaposli više žena u Vladi Srbije", preneli su pojedini mediji u Francuskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Švajcarskoj i Belgiji.

"Strani savetnik Dominik Stros-Kan, koji je danas stigao u Srbiju, preporučio je vicepremijeru Aleksandru Vučiću da hitno zaposli više žena u Vladi Srbije, kao znak podrške rodnoj ravnopravnosti, saznaje Njuz", objavio je srpski humoristički sajt.

Nakon što je preneo "vest" o Stros-Kanu, francuski sajt DirektMatin.fr, priznao je da se "našao u zamci srpskog satiričnog sajta". List se potom i izvinio čitaocima, ukazujući i na francusku verziju Njuza.

Na satiričnu vest o Stros-Kanu naseli su i urednici švajcarskog 20minutes.ch i belgijskog DH.be.

Na brzopletost tih medija prvi je ukazao francuski magazin Slate.fr.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još jedna "ispala" svetskih medija: "Njuz", od ajkule do Stros-Kana

Izvor: NaDlanu.com, 19.Sep.2013, 02:07

Pojedini mediji frankofonog govornog područja preneli vest srpskog satiričnog sajta "Njuz" da je Dominik Stros-Kan tražio više žena u srpskoj Vladi...Posle priče o Srbinu koji je u Šarm-el-Šeiku ubio ajkulu ubicu, domaći satirični sajt Njuz ponovo je "nasankao" pojedine strane medije.Lažnu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.