Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka protiv blokade Katara

VOLFENBUTEL - Njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel pozvao je danas na jačanje diplomatskih napora za rješavanje krize u vezi sa Katarom i dodao da susjedne zemlje treba da ukinu pomorsku i vazdušnu blokadu te države.

"Uvjereni smo da je sada trenutak za diplomatiju i da moramo da razgovaramo međusobno, sa američkim kolegama i, prije svega, sa kolegama u tom regionu. Moramo pokušati da nađemo rješenja, naročito u vezi sa ukidanjem pomorske i vazdušne blokade", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je Gabrijel novinarima.

On je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa katarskim ministrom spoljnih poslova šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem.

Gabrijel je rekao da će blokada Katara uticati na njemačku ekonomiju.

Al Tani je izjavio da blokada Katara, koju su uvele regionalne arapske zemlje, predstavlja kršenje međunarodnog prava i da postiji pokušaj da se međunarodna javnost usmjeri protiv ovog emirata u Persijskom zalivu.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Egipat i još neke zemlje prekinuli su odnose sa Katarom, optužujući zvaničnu Dohu da podržava militante i njihovog velikog suparnika Iran. Katar tvrdi da su te optužbe neosnovane.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.