Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka lider u proizvodnji sladoleda

BRISEL - Njemačka je najveći proizvođač sladoleda u Evropi, a slijedi Italija, koja je bila dosadašnji lider, pokazuju podaci Statističke kancelarije u Visbadenu.

Njemačka je lani proizvela 517 miliona litara sladoleda, a Italija 511.

Slijede Francuska sa 466 i Španija sa 320 miliona litara.

Širom Evrope, u 2017. godini proizvedena je ukupno 3,1 milijarda litara sladoleda.

Proizvodnja sladoleda ostala je tokom proteklih godina na istim nivoima u Evropi, ali je pitanje da li će sve veća temperatura i toplotni talasi uticati na povećanje potražnje i proizvodnje, procjenjuju stručnjaci.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka lider u proizvodnji sladoleda

Izvor: Capital.ba, 15.Avg.2018

BRISEL,  Njemačka je najveći proizvođač sladoleda u Evropi, a slijedi Italija, koja je bila dosadašnji lider, pokazuju podaci Statističke kancelarije u Visbadenu. Njemačka je lani proizvela 517 miliona litara sladoleda, a Italija 511. Slijede Francuska sa 466 i Španija sa 320 miliona litara. Širom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.