Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka: Jedna od najvećih operacija uklanjanja bombi iz rata

HANOVER - Njemačke vlasti ovaj vikend izvode jednu od najvećih operacija uklanjanja bombe iz Drugoga svjetskog rata zbog čega će 50.000 stanovnika Hanovera na sjeverozapadu zemlje biti evakuirano iz svojih domova.

Trinaest neeksplodiranih ubojitih sredstava iz 1940-ih biće u nedjelju uklonjeno iz grada u kojemu živi nešto više od pola miliona ljudi, a u sklopu akcije bit će evakuisana i bolnica, sedam domova za njegu te tvornica gume, rekle su gradske vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Evakuacija stanovništva počela je u petak naveče, a većina građana počeće napuštati svoje domove u nedjelju oko 9 časova ujutro.

Uklanjanje bombe počeće rano poslijepodne i moglo bi trajati do naveče.

Hanover je bio meta čestog bombardovanja savezničkih snaga u kasnijim godinama rata. Samo 9. oktobra 1943. na grad je bačeno 261.000 bombi.

Njemačke vlasti su pod pritiskom da moraju ukloniti neeksplodirane bombe iz naseljenih područja jer stručnjaci tvrde da bombe postaju s vremenom sve opasnije zbog zamora materijala.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.