»Nivea Fashion Week Sarajevo«: Burni aplauzi za Marka Fehera (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Nivea Fashion Week Sarajevo«: Burni aplauzi za Marka Fehera (FOTO)

Druge večeri "Nivea Fashion Weeka" u Sarajevu svoje kolekcije predstavilo je pet dizajnera, među kojima je po ko zna koji put oduševljenje izazvao i predstavnik mlađe garde bh. dizajnera Marko Feher.

On je predstavio ready to wear kolekciju koja nosi naziv "Sedam". Izabrao je taj naziv kolekcije, jer mu, kako je naveo, broj sedam znači mnogo, a i ovo je njegova 7. samostalna kolekcija.

"Po simbolici to je sveti broj i obično donosi sreću. U velikim civilizacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << počevši od egipatske, simbol je vječnog života, potpun ciklus i dinamično savršenstvo. Uz broj sedam se veže i siva boja", naveo je Feher.

Kao i dosad, i ova kolekcija nije namijenjena muškarcima ili ženama, kreirana je za sve one koji je osjećaju bez obzira na rasnu, rodnu ili bilo koju drugu pripadnost. Materijali u kolekciji su uglavnom vuna i eko-koža, a ovaj put Feher se poigrao teksturom i nekim materijalima sa kojima do sada nije radio.

Priliku da otvori drugu veče bh. sedmice mode imala je Aida Vrabac-Trnačević.  Bivša mis, sada uspješna modna dizajnerka predstavila je kolekciju kojom su dominirale haljine različitih dužina.

Blanka Zgonjanin predstavila je do sada najzanimljiviju kolekciju. Ocjena kritičara je da se Blanka nije bojala eksperimentisati sa krojevima,  dezenima i materijalima.

Kompleti, haljine, bluze, suknje pokazani su na jedan drugačiji način. Poruke na kreacijama ove kreatorke bile su "Kiss me", a modnu reviju pratio je poseban make-up manekenki.

Olgica Džikić  kreirala je za 35. "Nivea BH Fashion Week Sarajevo" kolekciju večernjih toaleta, a od boja u kolekciji koristila je plavu, crvenu, sivu i crnu.

Lucija i Maja, modni dvojac iz Kiseljaka koji je pobijedio na takmičenju mladih modnih dizajnera na prethodnom "Fashion Weeku", a koji je osmislio kampanju za 35. sedmicu mode, predstavio je javnosti nosivu kolekciju odjeće,  sa detaljima od eko-kože u okviru koje dominira bijela boja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.