Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu sposobni ni da nas popišu

Prethodile su tome dugogodišnje pripreme, najave i kovanje planova, a sve je okončano debaklom.

A nismo ni Indija ni Kina, da bismo se mogli pravdati. Štaviše, ne možemo se kriti ni iza izgovora da je slična situacija u regionu, jer u državama koje nas okružuju odlično znaju koliko ih ima.

Dok se civilizovane zemlje, uključujući i one iz našeg komšiluka, pripremaju za popis za 2021. godinu, kod nas priprema nema ni na pomolu. I teško da će se u ovoj godini po >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tom pitanju išta uraditi, jer je u toku trka za glasove birača.

Oni kojima je vlast u rukama narednih mjeseci će se boriti da budu izabrani i na idućim izborima, a sva druga, bitnija pitanja zanimaju ih koliko i lanjski snijeg.

Sve ostalo, pa i put BiH ka EU, ostaće na marginama. O popisu da i ne govorimo, jer ako se precizno ne utvrdi koliko građana ovdje zaista živi, lakše je manipulisati statistikom. Dakle, i narednih godina, sasvim je sigurno, najveće statističko istraživanje u BiH nećemo imati.

Da nevolja bude veća, svaki naredni popis u BiH lakše će se sprovesti od prethodnog. Armija ljudi odavde kupuje kartu u jednom smjeru i odlazi u Sloveniju, Austriju, Italiju...

Tamo će, čim im se ukaže prilika, odvesti i članove svoje porodice. A nas je sve manje. Omladina nam odlazi baš zbog onih koji nisu sposobni ni za šta, osim da povećavaju vlastito bogatstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.