Niste prijavili piknik? 40.000 dinara!

Izvor: Mondo, 08.Maj.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niste prijavili piknik? 40.000 dinara!

Dvoje ekoloških aktivista organizovalo protestni piknik, ali pošto skup nisu prijavili, dobili novčane kazne. Zelena stranka platila kaznu za njih da ne bi otišli u zatvor.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović ilustracija

Članovi Zelene stranke prikupili su novac za plaćanje prekršajne kazne kojom su kažnjeni Beograđanin Aleksandar Jovanović Ćuta i Nensila Radojković iz Pirota, kako bi se izbeglo njihovo odvođenje u zatvor.

Novčani iznos na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << suda uplatio je predsednik stranke, narodni poslanik Goran Čabradi. Zelena stranka je uz saopštenje poslala i uplatnice na kojima se vidi da je plaćeno po 20.000 dinara.

Jovanović i Radojković kažnjeni su prekršajnom kaznom zbog propuštanja prijavljivanja skupa, navodi se u saopštenju stranke.

"Ceneći angažman Jovanovića i Nensile Radojković na čišćenju planina i reka Srbije, mi smo u Zelenoj stranci odlučili da sakupimo novac i platimo novčanu kaznu na koju su osuđeni zbog organizovanja ručka u prirodi, bez prethodne prijave skupa. Kao lider stranke koja se bori za očuvanje i zaštitu prirode, i zaštitu prava i dostojanstva građana, smatram nedopustivim da se ljudi kažnjavaju zbog sitne administrativne greške. Jovanović i Radojković imaju punu podršku Zelene stranke", rekao je Čabradi.

Aleksandar Jovanović Ćuta i Nensila Radojković poznati su ekološki aktivisti, prevashodno angažovani na protestima zbog izgradnji mini-hidroelektrana širom Srbije.

Jovanović je predvodnik borbe protiv izgradnje MHE, govorio je na protestu u Pirotu, Beogradu, često je prisutan u Rakiti... svim mestima gde se grade ovakva postrojenja, koja, prema ocenama stručne javnosti, bitno narušavaju ekološki sistem.

Zelena stranka, koja ima jednog poslanika, nedavno je u Skupštini Srbije, pokrenula inicijativu da se pijaća voda stavi u Ustav i na taj način zaštiti, kao i da momentalno budu obustavljeni svi radovi na izgradnji MHE, kao i da se ispita kompletna dokumentacija i način izgradnje dosadašnjih.

Ta inicijativa nije naišla na odjek među drugim poslanicima u Skupštini Srbije.

Ekološki protest: Ne damo reke, STOP za MHE!

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

IZABRALI ZATVOR UMESTO NOVČANE KAZNE Aktivisti kažnjeni sa po 20.000 dinara jer su preko Fejsbuka" pozivali na čišćenje reke, a nisu prijavili skup

Izvor: Blic, 08.Maj.2019

Aleksandar Jovanović - Ćuta iz Beograda i Nensi Radojković iz Pirota, aktivisti Pokreta „Odbranimo reke Stare planine“, odlučili su novčane kazne od po 20.000 dinara na koje ih je osudio sud u Pirotu zbog organizovanja okupljanja u Rakiti 24. novembra, zamene odlaskom u zatvor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.