Ništa od duela

Izvor: Press, 16.Avg.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od duela

Aleksandar Vučić pozvao na TV duel o reformi pravosuđa ministarku pravde Snežanu Malović. Ministarka odgovorila da je to isuviše ozbiljna tema za TV Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić pozvao je juče na TV duel ministarku pravde Snežanu Malović, pošto je prethodno optužio DS da je svoje članove postavila za sudije. Po zakonu, sudija ne sme da bude član nijedne političke stranke.- Pozivam Snežanu Malović da ukrstimo argumente na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bilo kojoj režimskoj televiziji, pošto druge i ne postoje, i ubeđen sam da će ona to prihvatiti - rekao je Vučić.
Reforma nije politika
Međutim, ministarka Snežana Malović odbila je ovaj poziv.
- Smatram da TV duel nije pravi način da se diskutuje o tako ozbiljnoj, obimnoj i složenoj temi kakva je reforma pravosuđa. Reforma nije stvar politike. Mesto gde treba da se razgovara o tome je Skupština i skupštinski odbor za pravosuđe i upravu. Za svoj rad spremna sam da u svakom momentu odgovorim parlamentu i građanima Srbije - navodi u pisanoj izjavi ministarka Malović.
Vučić kaže za Press da je „vrlo iznenađen" ovakvim odgovorom ministarke Malović.
- Samo pitam da li je za ministarku normalno da svakog dana malim izjavama napada SNS, a da odbija da sve to iznese u jednoj TV emisiji. Da li to odbija zato što bi se u toj emisiji čula i druga strana, ili zato što se plaši da bi izgubila duel - kaže Vučić.
Odgovarajući na optužbe da su se neizabrane sudije učlanile kod naprednjaka jer traže političku zaštitu, Vučić odgovora da su „neizabrane sudije ušle u SNS jer imaju pravo na slobodu političkog opredeljenja i žele bolji život, pošto im je vlast oduzela pravo na život i rad". On je optužio DS i da je za sudije izabrala članove svoje stranke, i kao primer naveo „sudiju Sonju Brkić koja je iz Gradskog odbora DS Novog Sada stigla do Vrhovnog kasacionog suda" i republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac.
- Vlast je ove ljude otpustila bez ikakvih obrazloženja, samo zato što nisu bili poslušni. Da li je nezakonito da se neko učlani u SNS, iako više nije sudija - pita Vučić.
Kako ubiti naprednjake
Vučić je otpužio DS da „preko režimskih medija" vodi „britalnu, bezobzirnu i neosnovanu medijsku kampanju" protiv SNS. On je optužio savetnika predsednika Srbije Nebojšu Krstića i šefa pres službe Jasminu Stojanov.
- Ako DS reši da nas pobije sve, nema problema! Računam da to dobije dobru podršku, da Krle (Krstić) i Jasmina (Stojanov) jave svim medijima da je tog dana najvažnije da će još jednom da uhapse Bogoljuba Karića, da će da zatvore još jednu kriminalnu grupu i da će posle tog hapšenja Krle i Jasmina da nam otvore još jedan put kod Dimitrovgrada, Uba i Lajkovca... I posle toga možete i da streljate sve naprednjake, nije problem - rekao je Vučić.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.