Nismo verovali u pozitivan ishod ZAVRŠEN SAMIT G7 - Posle tri dana PREGOVORA stiže KONAČNA IZJAVA na jednoj stranici

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo verovali u pozitivan ishod" ZAVRŠEN SAMIT G7 - Posle tri dana PREGOVORA stiže KONAČNA IZJAVA na jednoj stranici

Prema rečima francuskog lidera, situacija je pre samita bila prilično napeta.

- Trodnevni samit Grupe sedam koji je večeras završen rezultirao je izjavom na jednoj stranici - izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

- Dogovorili smo se oko konačne izjave na jednoj stranici - rekao je on na konferenciji za novinare, dodajući da ta izjava govori o važnim temama o kojima su razgovarali, prenosi Itar Tas.

- Ne mogu reći da smo mislili da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uspeti da pošaljemo zajedničku poruku na pozitivan način - primetio je Makron.

Pre samita nije bilo jasno da li će se vođe Grupe sedam moći da se slože sa konačnom izjavom usled napetosti među nekima od njih. Prema francuskom predsedniku, bilo je nekoliko verzija izjave tako da dokument ne bude previše uopšten i površan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.