Nisma očekivao da je ministarska fotelja toliko vruća

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisma očekivao da je ministarska fotelja toliko vruća"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predstavio je rezultate rada policije u periodu od 28. aprila 2014. do 1. aprila 2015. godine.

- Kada sam seo u stolicu ministra nisam očekivao da će biti ovako vruća. Mogu da kažem da sam više zadovoljan rezultatima rada MUP u poslednjih godinu dana, ali ima još dosta prostora za poboljšanje - rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova saopštio je da je opšta stopa kriminala u Sbriji smanjena tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << proteklih 12 meseci za 7,5 odsto.

Predstavljajući rezultate rada Ministarstva od 28. aprila prošle do 1. aprila ove godine ministar je naveo da je ukupan kriminal u Srbiji, u tom perodu, smanjen za 7,5 odsto.

Stefanović je posebno naglasio da je u proteklih godinu dana zaplenjeno 3,1 tona narkotika, u odnosu na 2,5 tone koliko je bilo oduzeto u periodu 20013./2014.

On je izrazo zadovoljstvo radom Ministarstva, dodajući i pored toga da postoji još puno prostora za rezultate.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da očekuje još više profesionalizma i zalaganja pripadnika MUP-a.

On je ukazao da se Ministarstvo najpre suočilo sa majskim poplavama, dodajući da smatra da je pokazana ozbiljnost i odlučnost pripadnika ove institucije da pomogne da ovu nezapamćenu katastrofu građani što lakeše prežive i saniraju se štete.

Takođe, prošlih godinu dana bilo je obeleženo i mnogim tragičnim slučajevima, navodeći između ostalog ubistvo Tijane Jurić, slučaj "Kantrimen" i nedavni pokušaj otmice male Maše.

Prema njegovim rečima, iako je i ranije bio svestan važnosti i osetljivosti poslova koje obavlja policija, on je kao ministar video sa koliko izazova su suočeni pripadnici Ministarstva u cilju osiguranja da građani žive bezbedno.

- Pred nama su ozbiljne reforme, novi zakon o policiji čija rasprava je u toku, a očekujem usvajanje u junu. Očekujem da ćemo ovim zakonom moći da omogućimo da reforme u MUP-u teku brže nego danas i da policija dobije dodatnu snagu da se izbori sa svim novim okolnostima koje se dešavaju u savremenom svetu - kazao je Stefanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.