Nišlijka na maratonu u Atini oborila lični rekord

Izvor: Megafon.co, 23.Nov.2021, 22:32

Nišlijka na maratonu u Atini oborila lični rekord

Nišlijka Jadranka Tasić na nedavno održanom najstarijijem i najautentičnijem maratonu na svetu Athens authentic marathon bila je jedina žena od oko 10 trkača iz Srbije. Atinski maraton pretrčala je za 04:52:36, što je njen lični rekord na maratonima tog ranga.
“Na maratonu je učestvovalo više od 10 hiljada maratonaca iz celog sveta. U ukupnom plasmanu od 1639 takmičara, među 277 žena, zahvaljujući podršci i pomoći Gradske opštine Medijana, našla se Nišlijka >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Jadranka Tasić. U njenoj kategoriji zauzela je 51. mesto”, kažu u GO Medijana.
Foto – GO Medijana Iako je obično limit na svim maratonskim trkama šest sati, limit za završetak ovog Maratona bio je sedam sati. Kao razlog se navodi to da je trasa jako teška i da teren od 42 km čine uzbrdice.
Nišlijka na istorijskoj trasi Trčalo se istorijskom trasom od 42,2 km od čuvenog maratonskog polja, gde je 490. godine pre nove ere održana čuvena bitka između Atinjana i Persijanaca. Zatim do centra Atine, odnosno do stadiona Panathenaik, gde su 1896. održane prve moderne Olimpijske igre.
Foto – GO Medijana Prema legendi, tu trasu, prvi put je pretrčao glasnik Filipides, posle bitke Grka i Persijanaca na Maratonu. Trčao je od Maratonskog polja do Atine, da bi javio lepu vest da su pobedili Grci. Nažalost, posle pretrčane trase je umro.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.