Niški basista Nenad Vasilić na Konzervatorijumu u Kaliforniji

Izvor: Megafon.co, 12.Mar.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški basista Nenad Vasilić na Konzervatorijumu u Kaliforniji

Niški basista Nenad Vasilić prvi put ide u Kaliforniju. Održaće radionicu na Kalifornijskom džez konzervatorijumu pod nazivom “Gruv u nepravilnim ritmovima – balkanska veza” (Grooving in Odd Meters: The Balkan Connection).
“Veoma sam srećan što ću imati prilike da mladim studentima i muzičarima u Americi prenesem svoja muzička iskustva. A posebno ona u vezi sa spajanjem američkog džeza sa sa našom balkanskom i srpskom folklornom muzikom. To je moja centralna >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sfera interesovanja već duži niz godina. Takođe se radujem ponovnom susretu sa prijateljima i kolegama, kao i koncertima i gostovanjima na medijima u Kaliforniji”, kaže Nenad.
Inače, niški basista Nenad Vasilić već dugo živi i radi u Beču, i u celom svetu promoviše srpsku i balkansku muziku kroz fuziju sa džezom.
Više o Nenadu Vasiliću na Megafonu Podsećamo vas i na Megafonov ekskluzivni intervju sa njim iz 2016. godine. Jedan od najuticajnijih srpskih basista iz Niša ispričao nam je kako je  počeo da se bavi muzikom… Gde nalazi inspiraciju i kako je nastao njegov album The Art of the Balkan Bass, jedan od retkih u svetu, snimljen samo kontrabasom, saznajte u ekskluzivnom intervjuu za naš portal.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

NENAD VASILIĆ NA KONZERVATORIJUMU U KALIFORNIJI

Izvor: kult-URA.com, 12.Mar.2019

Niški basista Nenad Vasilić prvi put ide u Kaliforniju.. . Održaće radionicu na Kalifornijskom džez konzervatorijumu pod nazivom “Gruv u nepravilnim ritmovima – balkanska veza” (Grooving in Odd Meters: The Balkan Connection).. “Veoma sam srećan što ću imati prilike da mladim studentima...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.