Niški aerodrom u privatnom vlasništvu državne kompanije - strah aktivista i opozicije zbog čistih papira

Izvor: JužneVesti.com, 16.Mar.2024, 13:42

Niški aerodrom u privatnom vlasništvu državne kompanije - strah aktivista i opozicije zbog "čistih" papira

Aerodrom Konstantin Veliki, koji je pre pet godina predat Republici Srbiji, umesto u javnoj svojini kao što se očekuje, nalazi se u privatnom vlasništvu državnog preduzeća Aerodromi Srbije. O daljoj budućnosti niškog aerodroma iz stranke SRCE kažu da sada, ukoliko država odluči, može biti prodat privatnim avio-kompanijama ili investitorima, s obzirom na to da su papiri "čisti". Da su to upozoravali i tokom protesta tvrdi nekadašnji direktor NKD-a Mladen Jovanović, kao i to da je pripao privrednom društvu gde odluku može doneti pojedinac.
Pre više od 5 godina, februara 2019, zaključkom Vlade Srbije i sklopljenim ugovorom sa privrednim društvom Aerodromi Srbije, odlučeno...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.