Niške pčelice obeležavaju Vukovu nedelju

Izvor: Megafon.co, 14.Nov.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške pčelice obeležavaju Vukovu nedelju

Niške pčelice obeležavaju Vukovu nedelju, uče o zaslugama i značaju rada Vuka Karadžića na način primeren njihovom uzrastu. Tačnije, kroz pesmu, igru i predstave.
Svake godine JPU Pčelica početkom novembra obeležava Vukovu nedelju u čast tvorca srpske azbuke. Ove godine, završna priredba povodom Vukove nedelje biće u vrtiću Cvrčak.
“Mališani i vaspitači Vas pozivaju da dođete u vrtić Cvrčak i da se od 10.30 časova družite sa njima, naučite od njih ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << je Vuk Karadžić i zašto je on bitan za nas.”
Predstava „Vuk Karadžić – neumorni putnik” počinje u 10.30 časova u vrtiću Cvrčak.
O Vukovoj nedelji „Ostaše nam posle Vuka lepa slova i azbuka”, „Piši kao što govoriš, čitaj kao što je napisano”, „Zašto se kaže”, „Kako se zove” i slične poruke ovih dana nalaze se u svim vrtićima JPU Pčelica Niš. Nizom aktivnosti vaspitači svih 26 vrtića uče mališane o tradiciji, negovanju jezika i našem bogatom kulturološkom nasleđu.
U Vukovoj nedelji, pčelice su kroz pesmu učile dijalekt. Na izložbama su učili o predmetima koji su se ranije koristili, njihove nazive. Ali i upoznavali se sa načinom njihove upotrebe u svakodnevnom životu.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.