Niška toplana zadužuje se za uobičajenih 300 miliona dinara

Izvor: Beta, 15.Okt.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška toplana zadužuje se za uobičajenih 300 miliona dinara

Veće grada Niša odobrilo je danas Gradskoj toplani zaduženje kod poslovnih banaka od 300 miliona dinara, za koje je sekretar Sekretarijata za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj Vladislava Ivković kazala da je "uobičajeno zaduživanje toplane za ovo doba godine".Toplani je odobreno zaduženje od 250 miliona dinara za izmirenje duga prema "Jugorosgasu" za isporučeni gas, kao i od 50 miliona dinara za korišćenje minusa na tekućim računima.Ivković je kazala da toplana uspeva da iz svojih prihoda redovno servisira kreditna zaduženja."Toplana svoju delatnost obavlja sezonski, od 15. oktobra do 15. aprila, a isporučenu toplotnu energiju fakturiše na 12 meseci. Da bi mogla da normalno funkcioniše, toplana svake godine koristi kredit od 250 miliona dinara. Taj iznos povlači u pet partija od po 50 miliona, a otplaćuje na 12 mesečnih rata", istakla je Ivković.Ona je dodala da Gradska toplana svake godine koristi i kredit za pokriće minusa na tekućim računima i da je ta pozajmica predvidjena toplaninim programom poslovanja.Gradsko veće nije danas razmatralo predlog Nadzornog odbora te toplane o poskupljenju daljinskog grejanja, a Ivković je kazala da predlog za poskupljenje još nije stigao do Gradskog veća i da je predlog Toplane prolazi "zakonom propisani postupak o cenama" i kada taj postupak bude završen ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niška Toplana se još jednom zadužuje kod banke da bi platila gas

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019

Već tradicionalno, poslovanje Gradske toplane potpomaže komercijalni kredit od 250 miliona dinara. I ove godine posluje se na taj način, kako kaže sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković, da bi se na vreme platio energent Jugorosgasu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.