Niška humanitarka dobila kolica sa kabinom

Izvor: B92, 04.Mar.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška humanitarka dobila kolica sa kabinom

Niš -- Kako bi mogla da se kreće kroz grad i prikuplja novac za teško obolele kojima je pomoć potrebna, niška humanitarka Marina Adamović dobila je kolica sa kabinom.

Kako kaže, novo vozilo će puno pomoći u njenom svakodnevnom životu i dugogodišnjem humanitarnom radu, prenosi KCN online.

Nekoliko meseci nakon što je uputila javni apel, humanitarka iz Niša, Marina Adamović, dobila je kolica sa kabinom.

Vozilo je donirala niška Fondacija za zdravstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Marina kaže da joj je ovo prevozno sredstvo bilo neophodno kako bi u boljim uslovima nesmetano mogla da obavlja humanitarne poslove.

"Sve više ima obolelih mladih i mnogo para je potrebno skupiti. Svakodnevno sam na ulici, svakoga dana moram da dolazim ovde, tako da su mi kolica zaista bila neophodna. A vetra, kiše, snega i prepreka na putu je bilo dosta i ranije nisam znala kako da dođem do zaštite", kazala je Marina.

Vetar i vremenske neprilike više neće predstavljati problem za Marinu pri vožnji u novim kolicima. Ona tvrdi da ova donacija puno znači, kako za nju, tako i za ljude kojima ona pomaže.

"Puno znači i meni, ali i onima za koje prikupljam sredstva. Oni su takođe odušeljevni. Građani Niša su me viđali na ulici, pozdravljali me i čestitali donatoru".

Vozilo se kreće na strujni pogon, a Marina kaže da je već imala priliku da ga vozi i da je upravljanje lako.

"Jednostavna je vožnja, sve je u redu, snašla sam se. Naravno, postoje još neke stvari koje bi trebalo da saznam, recimo kako funkcioniše grejanje. Što se tiče samog rukovanja, nije problem, jednostavno je", rekla je Marina.

Ova niška humanitarka godinama se bavi prikupljanjem novca za one kojima je pomoć najpotrebnija, a trenutno pokušava da obezbedi novčana sredstva za Viktora Petrovića. Ovaj devetnaestomesečni dečak boluje od spinalne mišićne atrofije i za njegovo lečenje je potrebno izdvojiti više od 560 hiljada evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niška humanitarka dobila posebna kolica i više NEĆE KISNUTI na ulici

Izvor: Blic, 05.Mar.2019, 14:42

Niška humanitarka, Marina Adamović, nedavno je uputila javni apel da joj se obezbedi vozilo kojim bi, bez obzira na vremenske uslove, mogla da se kreće kroz grad i prikuplja priloge za teško obolele kojima je pomoć nephodna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.