Niš: Zapaljen auto još jednog policajca

Izvor: B92, 24.Dec.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Zapaljen auto još jednog policajca

Niš -- Novinarima “Južnih vesti” potvrđeno da je sredinom novembra zapaljen automobil još jednog službenika niške policije, nakon niza takvih incidenata.

Mnogi detalji još nisu poznati, ali je novinarima rečeno da je reč o "policijskom službeniku D. J, čiji je automobil izgoreo u noći između 14. i 15. novembra u Nišu, a da je utvrđena šteta od 700.000 dinara.

“Uzrok požara je dejstvo otvorenog plamena na otvorenu tečnost”, piše u izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Osnovnog tužilaštva.

Zvanične informacije o istrazi novinari “Južnih vesti” zasad nisu uspeli da dobiju u Policijskoj upravi, ali njihov izvor tvrdi da je otkrivena osoba koja je inspektoru Policijske ispostave u Aleksincu zapalila auto i da je protiv nje podneta krivična prijava za "izazivanje opšte opasnosti".

Ipak, isti izvor tvrdi da ovaj slučaj nije povezan sa paljenjima automobila ostale dvojice policijskih zvaničnika, kao i da je u pitanju privatni problem “u vezi sa finansijskim razmiricama”.

Podsetimo, u poslednjih nešto više od mesec dana građani su saznali da su zapaljeni automobili nekoliko visokih javnih i policijskih funkcionera.

Iako su ovi incidenti izazvali oštre reakcije javnosti, ni policija, ni tužilaštvo nisu zasada u javnost izašli sa detaljima u vezi sa istragom.

- 5. septembar - Iako je niška policija tvrdila da nema saznanja da je goreo automobil nekog njihovog službenika, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je početkom decembra saopštio da je zapaljen automobil načelnika Kriminalističkog odeljenja niške Policijske uprave Dejana Utvića. Ipak, građani su tek nedavno saznali da je auto zapaljen još septembra.

- 15. novembar - policijski inspektor D. J.

- 16. novembar - zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur

- 19. novembar - direktor Tržnice Goran Đorđević

- 19. novembar - automobil u niškom naselju Durlan

- 4. decembar - automobil u niškom naselju Trošarina

- 17. decembar - zamenik načelnika Policijske uprave Niš Zoran Bogdanović

- 19. decembar - eksplodirao automobil u naselju Trošarina. Iako zasada nema naznaka da je ovde požar bio podmetnut, ovo je jedini incident u kome je bilo mrtvih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.