Niš: Novi linije nacionalne kompanije

Izvor: RTS, 16.Jul.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Novi linije nacionalne kompanije

Linijom do Nirnberga kompanija "Er Srbija" započela je letove sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Reč je o 12 linija od javnog značaja koje država pomaže sa pet miliona evra.
Već prvi let Er Srbije od Niša do Nirnberga pokazao da za ovakve linije postoji veliko interesovanje.

Jedan od razloga su niske cene karata. Na pojedinim linijama povratna karta sa svim taksama može se naći i za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << manje od 50 evra.
"Er Srbija" iz Niša leti do pet nemačkih gradova. Pored toga do Rima, Bolonje, Salcburga, Ljubljane, Budimpešte, Geteborga i Tivta.
"Spremni smo i biće nam čast i zadovoljstvo da opslužimo tradicionalnu našu aviokompaniju", kaže Ivanka Stanisavljević, pi-ar Aerodroma "Konstantin Veliki" Niš.
Linije nisu birane samo po komercijalnom principu, već i po važnosti za ekonomski razvoj ovog dela Srbije:
"Opet pre svega fokusirajući se na Nemačku, jer smatramo da u narednom periodu, veći broj investicija posebno u region jugoistočne Srbije, treba očekivati iz Evrope, odnosno pre svega iz Nemačke", navodi Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
Povratak "Er Srbije" na niški aerodrom veoma je važan i za promociju turističkih potencijala juga Srbije:
"Očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, stranih naročito, koji dolaze u Niš i na broj noćenja uopšte, pospešićemo nadam se turističku privredu grada", kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.
Na svim linijama Er Srbija će iz Niša leteti dva puta nedeljno, osim do Tivta gde će se zbog sezone leteti tri puta nedeljno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.