Niš: Nove avionske linije

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Nove avionske linije

Sa Niškog aerodroma od jula će se leteti ka 12 novih destinacija u Evropi, koje je Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici proglasila linijama u javnom interesu. Koje kompanije će dobiti linije, odlučiće se na tenderu.
Pored 5 linija ka Nemačkoj, iz Niša će se leteti i za Rim, Bolonju, Ljubljanju, Budimpeštu, Salcburg i Geteborg dva puta nedeljno tokom čitave godine, i za Tivat 3 puta nedeljno od maja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do oktobra, sve do polovine 2023.


"Linije koje su predložene, nemaju komercijalni karakter, ali su značajne sa privredno ekonomskog stanovišta, razvoja grada, regiona, mogućnosti povezivanja tržišta, to je značajno - na prvom mestu privreda i ekonomija i razvoj, na drugom - tu je i naša dijaspora", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.
Linije su birane na osnovu studije opravdanosti koju je izradio grad Niš, a za subvencionisanje ovih letova Vlada Srbije izdvojila je 5 miliona evra.
"Otvaranje ovih linija neće imati nikakav negativan efekat na održavanje i dalje funkcionisanje postojećih linija, već očekujemo da ovo samo nadogradi postojeći saobraćaj koji imamo u Nišu. Očekujemo da se ovim značajno poveća broj putnika na niškom Aerodromu", navodi Mihajlo Zdravković, gradski većnik.
Dušan Knežević, v. d. direktora Aerodroma "Konstantin Veliki" kaže da je terminalna zgrada nešto što je najurgentnije: "I mi ćemo već u toku aprila meseca krenuti sa projektom adaptacije i dogradnje terminalne zgrade. Aerodromske opreme je neophodno da imamo više".
Uz postojeće linije iz Niša će se leteti ka 23 evropske destinacije.
"Da budemo spremni da već od jula meseca krenemo sa promocijama na destinacijama gde ćemo imati direktne linije", kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organiizacije Niš.
Očekuje se povećanje broja putnika do pola miliona godišnje, a zbog uvođenja novih linija i proširenja kapaciteta aerodroma, najavljena su i nova zapošljavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.