Niš: Nastavnica 15 godina predavala na heroinu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2012, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Nastavnica 15 godina predavala na heroinu

Nastavnica biologije u OŠ "Kralj Petar Prvi", Aleksandra Milivojević (40), priznala je danas pred Višim sudom u Nišu da se drogira već 15 godina. Ona je prošle godine uhapšena pošto je otkriveno da je kupovala heroin u blizini škole tokom odmora.

Milivojevićeva je uhapšena 27. oktobra prošle godine u blizini škole u kojoj je predavala, prilikom kupovine heroina. Pred sudom se branila navodnim neznanjem da je posedovanje droge za sopstvenu upotrebu krivično delo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Priznajem da sam 27. oktobra 2011. godine kupila 0,15 grama heroina od Tamare Nikolić. Heroin koristim od 1996. godine, uzimala sam ga ušmrkivanjem. Smatrala sam da nisam zavisna i nikada se nisam lečila. Posle ovog događaja javila sam se Zavodu za mentalno zdravlje, oni su utvrdili da ne postoji zavisnost nego zloupotreba psihoaktivnih supstanci. Drogu više ne uzimam", iznela je u svojoj odbrani Milivojevićeva.

Tamara Nikolić, kojoj se sudi zbog dilovanja droge, priznala je da je nastavnici prodala heroin.

"Ona me je tog dana pozvala telefonom i pitala me da li sam preuzela heroin od čoveka od koga sam ga nabavljala i da li može da dobije jednu dozu, jer je i ranije od mene kupovala drogu. Dogovorile smo se da se nađemo i ja sam joj predala paketić herioina, a ona meni 10 evra i 500 dinara, koliko je imala kod sebe. Ta količina droge košta 20 evra, pa smo se dogovorile da mi ostatak doplati kad bude imala novca", kazala je na glavnom pretresu Nikolićeva.

Istina o narkomanskoj zavisnosti nastavnice biologije otkrivena je slučajno. Policija je pratila Tamaru Nikolić, zbog sumnje da diluje drogu i zatekla je dok je heroin prodavala Aleksandri. Ona je odmah uhapšena, dok je nastavnica odvedena u policiju policiju završetka časa, jer se po kupovini heroina vratila u školu.

Direktor OŠ "Kralj Petar Prvi" Robert Džunić kaže da je posle saznanja za njenu narkomansku biografiju, Aleksandra Milivojević dobila otkaz.

"Ona je dugo bila na bolovanju, a čim se vratila na posao na osnovu sprovedenog disciplinskog postupka izrečen joj je otkaz", rekao je Džunić i dodao da niko u školi nije znao da se Aleksandra drogira, iako je 15 godina bila nastavnica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje nastavnici zbog heroina

Izvor: RTS, 26.Sep.2012, 08:48

Bivša nastavnica Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" Aleksandra Milojević priznala je, pred Višim sudom u Nišu, da je koristila heroin od 1996. godine. Nastavnica je slučajno otkrivena kada je policija pratila prodavca droge. ..U toku je postupak protiv Aleksandre Milojević, bivše nastavnice Osnovne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.