Niš: Lekari se bore za život trudnica koje su bile zaražene kovidom VIDEO

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 09:35

Niš: Lekari se bore za život trudnica koje su bile zaražene kovidom VIDEO

Niš -- Dve trudnice kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo koronavirusa, negativne su na kovid, ali se lekari i dalje bore za njihov život, piše portal Niške vesti.

Jedna, dvadesetogodišnja trudnica nalazi se u jako teškom stanju, potvrdili su Niškim Vestima u Kliničkom centru Niš. Kod druge trudnice stanje se blago poboljšalo, i oporavlja se na Klinici za pulmologiju, saopštili su danas u Kliničkom centru u Nišu.

"Ona je na kiseoničkoj potpori. Njeno stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u blagom poboljšanju. Pod konstantnim je nadzorom", kazali su Niškim Vestima.

Druga trudnica, koja je u šestom mesecu trudnoće, nalazi se u izolacionom delu Klinike za pulmologiju.

"Dvadesetsedmogodišnja žena, koja je u sedmom mesecu trudnoće, smeštena je na intenzivno odeljenje Ginekološko akušerske klinike. Na respiratoru je, trenutno je stabilno, ali u teškom opštem stanju", kazali su u KC Niš.

Beba teško obolele žene, dodali su, vitalna je i pod dvadesetčetvoročasnovnim monitoringom.

"Ginekolozi će odlučiti o daljem toku njene trudnoće", naveli su u KC Niš. U saopštenju se navodi da je kod obe trudnice potvrđen koronavirus, ali da su na novim testiranjima dva puta bile negativne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.