Nikon: Novi dvogledi za veće uživanje

Izvor: B92, 17.Avg.2013, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikon: Novi dvogledi za veće uživanje

Nikon je 16. avgusta predstavio dodatak porodici MONARCH dvogleda u vidu potpuno novog kompaktnog dizajna Nikonovih MONARCH 7 dvogleda, koji ih čini idealnim za posmatranje prirode u krupnom planu, praćenje dešavanja na sportskom događaju ili divljači sa velikih daljina.

Sa težinom manjom od 500 g, MONARCH 7 je najlakši u svojoj klasi dvogleda visokih performansi. Superiorna optika i široko vidno polje su takođe impresivni zahvaljujući ED staklu visokog kvaliteta i dielektričnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višeslojnom, visoko reflektivnom premazu prizme.

Ovaj kompaktni dvogled sa visokim performansama je takođe izdržljiv i pouzdan. Vodootporan i otporan na magljenje, on ima zaštitni gumeni omotač za otpornost na udare i udobnost za čvrsto držanje. Velika udaljenost oka od okulara, okretno-klizni prstenovi okulara i meka traka za nošenje oko vrata čine ga ugodnim za nošenje i upotrebu.

Nikon korisnicima nudi dva modela dvogleda MONARCH 7 (30 mm): 8x30 i 10x30.

Pored toga Nikon je predstavio i novi MONARCH fieldscope, koji dolazi u jedinstvenom modularnom dizajnu i time pruža optimalnu svestranost i lak transport. Objektiv, prizma i okular mogu se rasklopiti brzo i bez napora, olakšavajući njegovo nošenje na udaljenim putovanjima. Posmatrači prirode mogu takođe kombinovati i usklađivati modularne delove (2 veličine objektiva, 2 vrste prizmi, 3 okulara) po želji.

Novi MONARCH fieldscope ima napredni optički sistem. NEP okulari, ED staklo i sočiva i prizme sa višeslojnim premazom pružaju široko vidno polje, ugodnu udaljenost oka od okulara i jedinstvenu oštru sliku. Dizajniran za izdržljivost na terenu, uređaj je takođe vodootporan i ima zaštitni gumeni omotač.

Kako bi poboljšao funkciju za digiskopiju, Nikon je na tržište izneo nove MONARCH fieldscope adaptere. FSA-L3 dizajniran je za upotrebu sa Nikonovim digitalnim SLR fotoaparatom, dok je DSA-N2 dizajniran ekskluzivno za napredni Nikon 1 fotoaparat.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikon: Novi dvogledi za veće uživanje

Izvor: B92, 17.Avg.2013

Nikon je 16. avgusta predstavio dodatak porodici MONARCH dvogleda u vidu potpuno novog kompaktnog dizajna Nikonovih MONARCH 7 dvogleda, koji ih čini idealnim za posmatranje prirode u krupnom planu, praćenje dešavanja na sportskom događaju ili divljači sa velikih daljina...Sa težinom manjom od 500...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.