Nikolina Moldovan: Želela bih da budem ministarka

Izvor: Kurir, 07.Jan.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolina Moldovan: Želela bih da budem ministarka

Obrazovanje mi je vrlo bitno jer bih volela da jednog dana budem na poziciji s koje bih mogla da pomognem sportistima i sportu u Srbiji, kaže vicešampionka sveta

Najuspešnija srpska sportistkinja u godini iza nas, lepa kajakašica Nikolina Moldovan, u intervjuu za Kurir otkriva kako će provesti božićne praznike, priča o ciljevima za ovu godinu i gde vidi sebe u budućnosti.

Da li si mogla da zamisliš da ćeš jednog dana dogurati ovako daleko?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
- Dok sam kao mlađa trenirala u lošim uslovima na kanalu u Borči, nisam mogla ni da zamislim da ću dospeti ovde. Iz godine u godinu sestra Olivera i ja sticale smo važna iskustva, ambicije su bile sve veće i sve je tako raslo... Sada kad se vratimo s takmičenja sa medaljom oko vrata, to je neopisiv osećaj, shvatite da se sav taj težak dugogodišnji trud isplatio.

Otac preminuo

SESTRA I JA IZDRŽAVAMO PORODICU

Da li Olivera i ti možete da izdržavate porodicu od kajaka?

- Da, sa uspesima je došlo bolje vreme. Od kada nam je otac umro, ostale smo nas tri sestre, mama i deda. Mama je naš veliki oslonac, ona je pravi borac. Olivera i ja smo tu da se pobrinemo da u kući ništa ne fali. Sreća, nas je dve koje možemo da pomognemo finansijski i onda je sve lakše. Prvi novac koji smo zaradile iskoristile smo da renoviramo porodičnu kuću u Borči, gde živimo.

Bez Coleta nigde

PSA VODIM I NA PRIPREME

Da li postoji nešto bez čega ne možeš?

- Prošle godine mi se ispunila velika želja, dobila sam maltezera Coleta, bez koga sada ne mogu da živim. Vodim ga svuda sa sobom, bio je i na pripremama u Bugarskoj 20 dana sa mnom. Ujutru trči sa mnom, ide na treninge i ne razdvajamo se.

Kako je na to reagovao tvoj trener?

Super, pogotovo zato što i on vodi svoju Mazu s nama, pa se njih dvoje druže.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.