Nikolić u Savetu Evrope: Ne sudite prestrogo zbog Parade ponosa

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Savetu Evrope: Ne sudite prestrogo zbog Parade ponosa

Nemojte prestrogo da sudite o Srbiji što, zbog ugrožene bezbednosti ogromnog broja građana, u Beogradu nije dozvolila održavanje Parade LGBT osoba, rekao je danas predsednik Srbije Tomsilav Nikolić, obraćajući se poslanicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

On je upozorio da ne sme da se desi da zbog toga propadne jednoipogodišnji rad na ispunjavanju evropskih standarda i poručio da će Srbija vrlo brzo biti spremna za slobodno ispoljavanje te različitosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema njegovim rečima, mnoge ekstremne grupe bile su spremne da paradu iskoriste kao povod za obračun sa stanjem u Srbiji koje im nije po volji, jer još uvek ima "mnogo ksenofobičnih, lažnih patriota, ugroženih kriminalaca".

Sarađivaćemo sa svima, LGBT grupama, medijima, nevladinim organizacijama, državnim službama, promovisaćemo jednaka prava za sve, menjaćemo zakone, pooštrićemo kazne i gonićemo sudski sve za koje se dokaže da su bili

organizatori pripremanog surovog obračuna sa neistomišljenicima, istakao je Nikolić.

To ne sme da se ponovi, poručio je on.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.