Nikolić sa predstavnicima Forin ofisa

Izvor: RTS, 07.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa predstavnicima "Forin ofisa"

Tomislav Nikolić razgovarao sa predstavnicima britanskog "Forin ofisa". EU i britanska diplomatija spremni da pomognu Srbiji u teškim vremenima, izjavio je Nikolić.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić razgovarao je sa direktorom za evropske političke poslove u britanskom "Forin ofisu" Timom Hičensom, i ambasadorom Velike Britanije Stivenom Vordsvortom, u sedištu Srpske napredne stranke.

Tomislav Nikolić izjavio je da je dobio čvrsta uveravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Velika Britanija neće ni na koji način uslovljavati Srbiju kao i da je spremna da pomogne Srbiji u predstojećoj krizi.

"Veoma smo zadovoljni time što se osetilo se da je 'Forin ofis' i cela Evropska unija spremna da Srbiji pomogne u teškim vremenima koja su pred nama", istakao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je na sastanku tražio pomoć za nastupajuću krizu, koja će "građane Srbije potpuno osiromašiti, i koja bi mogla da izazove socijalne nemire".

Lider SNS je objasnio da je britanske zvaničnike upoznao sa istorijatom stranke, ekonomskim i političkim ciljevima, odnosu prema političkim partenerima i parlamentarnim izborima kao jednom od načina za rešavanje krize, kao i o pitanju Kosova i Metohije.

"Jasno smo im stavili do znanja da Srbija ima dva cilja - jedan je saradnja sa Rusijom, Kinom, Indijom, arapskim svetom i latinskom Amerikom, a drugi je članstvo u EU", rekao je Nikolić, dodajući da je i stav Britanije da Srbija treba da sarađuje i sa Rusijom i sa EU.

Nikolić je rekao da je jasno da stavovi dve države po pitanju nezavisnosti Kosova nisu istovetni i da Velika Britanija govori o nezavisnosti kao faktu koji ne žele da promene, a Srbija o Kosovu kao sastavnom delu svoje teritorije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS i predstavnici Forin ofisa

Izvor: B92, 07.Maj.2009

Beograd -- Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da je dobio čvrsta uveravanja da Velika Britanija neće ni na koji način uslovljavati Srbiju... "Veoma smo zadovoljni time što se osetilo da je Forin ofis i cela Evropska unija spremna da Srbiji pomogne u teškim vremenima koja su pred nama",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.