Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić predsednik SNS, Vučić zamenik

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) želi da Srbija bude razvijena, moderna i jaka država, koja će biti saradnik Rusije i ponosni član Evropske unije i koja će biti most između Istoka i Zapada, poručili su danas na osnivačkoj skupštini naprednjaka predsednik i zamenik predsednika, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Na osnivačkoj skupštini SNS, održanoj u Centru "Sava", za predsednika stranke izabran je Nikolić, a za njegovog zamenika Vučić.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Izabrano je i Predsedništvo stranke od 20 članova koje će do izbora Glavnog odbora, za šest meseci, obavljati funkciju tog tela.

Nikolić je u svečanom delu skupštine poručio da je stranka nastala iz potrebe da se čitava nacija i svi građani okupe oko ciljeva koji će Srbiju odvesti u bolju budućnost, u kojoj Srbija neće biti talac sudbine niti ijedne strane države. On je istakao da će za SNS Kosovo i Metohija zauvek biti deo Srbije, a međunarodnoj zajednici je poručio da Srbija mora sama da bira svoju budućnost, i da želi da bude najbolji prijatelji Ruske Federacije, ali i ponosni član EU.

"Naš program je prost - da se Srbija promeni, da bude bolje svima, da svi žive bolje, da vratimo prijatelje u svetu da su nam istok i zapad strane sveta, a ne sudbina, da budemo most između Istoka i Zapada, da budemo ponosni, najbolji saradnici Ruske Federacije i ponosni članovi EU", naglasio je Nikolić.

Srbija koju će, prema njegovim rečima, voditi naprednjaci, biće prijatelj svima koji joj žele dobro, ali će i biti jedinstvena pred izazovima i nepravdama.

Predsednik naprednjaka je rekao da je, nakon razlaza sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom, odlučio da nastavi da se bavi politikom zato što mu je interes Srbije preči od ličnog interesa.

Vučić je poručio da će se ta stranka zalagati da Srbija bude deo Evrope, ali i da sačuva Kosovo i Metohiju u svom sastavu.

Zamenik predsednika naprednjaka kazao je da ta stranka želi da Srbija postane razvijena, moderna i jaka država, koja će sarađivati sa svima u svetu i biti most između Istoka i Zapada. On je poručio da će se SNS zalagati da Srbija bude deo Evrope, ali i da sačuva Kosovo i Metohiju u svom sastavu, a obraćajući se predstavnicima diplomatskog kora Vučić je rekao da građani Srbije od njih zahtevaju poštovanje i tretman koji se neće razlikovati od onoga koji imaju građani drugih država.

Osnivačkoj skupštini naprednjaka prisustvovali su ambasadori Slovačke, Norveške, Kube, Indije, Švedske, Danske, Alžira, kao i predstavnici ambasada SAD, Rusije, Francuske, Nemačke, Španije, Indonezije, Grčke, Libije.

Podršku naprednjacima dao je i brat haškog optuženika Radovana Karadžića, Luka, a bila je prisutna i porodica Ranka Panića, koji je nastradao na mitingu radikala u julu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.