Nikolić: Spomenik u Preševu srušiti u sred dana

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Spomenik u Preševu srušiti u sred dana

"Srbija mora da reaguje i taj spomenik bi trebalo da uklone sami Albanci, političke vođe Albanaca sa juga Srbije, ukoliko žele da pokažu da svoj narod vode tako da dobro žive u Srbiji. Ukoliko to ne žele onda bi usred bela dana Srbija trebalo da skloni tu tablu i pokaže da tako nešto nije dozvoljeno zakonima Srbije", rekao je Nikolić gostujući na RTS.

"To nigde nije dozvoljeno, nigde u svetu, pa neće biti ni u Srbiji", rekao je predsednik Republike. Nikolić je kazao misli >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se već obavljaju razgovori sa političkim vođama Albanaca sa juga Srbije i naveo da Srbija mora da pokaže odlučnost kao što je pokazuje u borbi protiv kriminala, u ogromnim investicijama, u shvatanju šta od države treba uraditi. "Ovo nije mala stvar, tiče se toga da li se zlo seče u korenu ili se pušta da buja", istakao je Nikolić.
Petrović: Nek dižu spomenik na groblju, kako i dolikuje "Moraće taj spomenik da bude uklonjen. Najbolje je da se postupi onako kako je premijer Dačić rekao - mirnim putem jer nije podignut u skladu sa propisima koji važe, a ako oni hoće da podignu tom za koga mi imamo dokaze da je vršio zločine nad Srbima i ostalim nealbanskim življem na teritoriji Kosova i Metohije i Preševa, Bujanovca i Medveđe, nek mu taj spomenik podignu na groblju, gde je i sahranjen, kao što se svuda radi", rekao je poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović.
Mustafa: Ostaviti pitanje vremenu da ga reši "Ostavimo ovo pitanje vremenu da ga reši. Taj spomenik ne treba da iritira nikoga, on nije postavljen protiv srpskog naroda ili u inat Vladi Srbije i premijeru Dačiću, a najmanje u inat lokalnim Srbima i Srbima u Srbiji uopšte", rekao gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.