Izvor: B92, 17.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Sedam godina terora

Beograd, Kosovska Mitrovica -- Tomislav Nikolić rekao da SRS program zasniva na poštenju, patriotizmu i napretku.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je na centralnoj konvenciji u Beogradskoj areni objasnio da ta tri programska temelja znače da će se SRS žestoko obračunati s korupcijom i kriminalom, do vrhova aktuelne vlasti, da ni po koju cenu neće odstupiti od ustavnog, teritorijalnog integriteta zemlje i da će snagu usmeriti na uravnotežen ekonomski i socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoj Srbije.

"Sedam godina poniženja, sedam godina terora. Bog ne kažnjava duže od sedam godina. Podignite glavu, 21. januar je za neki dan. Pozivamo vas u tu odlučnu bitku, u bitku olovkom. Kada zaokružujete, građani Srbije, pred sobom imajte likove onih koji su vam zatvorili fabrike, koji su vas doveli do prosjačkog štapa", rekao je on.

Miting SRS na Kosovu

U programu Srpske radikalne stranke tri osnova cilja su očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, borba protiv korupcije i kriminala i ekonomski razvoj Srbije, rekao je na završnom mitingu SRS u Kosovskoj Mitrovici generalni sekretar Alesandar Vučić.

"Između (predsednika i premijera Srbije Borisa) Tadića i (Vojislava) Koštunice nema razlike, Tadić je (kosovskog premijera) Agima Čekua nazvao vojnikom, a Koštunica je odgovoran za puštanje na slobodu braće Mazreku", kazao je Vučić pred prepunim Trgom Šumadija.

Prema njegovim rečima, Srbi neće one koji su protiv Srbije. "Kosovo i Metohija su naša zemlja. Tako je bilo i tako će zauvek ostati. Radikali prema vama osećaju najveću odgovornost", rekao je Vučić i naglasio da se oni nikada neće pomiriti sa nezavisnim Kosovom.

"Niko ne sme da se složi sa svršenim činom. Uvek ćemo tražiti da Kosovo i Metohija budu u Srbiji i mi svoji na svome", kazao je funkcioner SRS i pozvao građane da glasaju za SRS jer ta stranka obećava promene.

Ako nam se nešto i loše desi, potrebna nam je vlast koja će da kaže da mi to ne priznajemo, nema razgovora oko naše zemlje, oko Kosova i Metohije, rekao je Vučić i posebno naglasio "nema Srbije bez Kosova i Metohije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.