Nikolić: Očekujemo rekord na Beogradskom maratonu

Izvor: Blic, 18.Apr.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Očekujemo rekord na "Beogradskom maratonu"

Predstojeći 26. Beogradski maraton blizu je rekorda po broju prijavljenih učesnika, najavio je danas direktor ove manifestacije Dejan Nikolić.

- Približavamo se rekordnom broju od 2.300 prijavljenih u maratonu i polumaratonu, što nam govori da se pozitivna ideja maratona nezaustavljivo širi. Sutra u Beograd dolaze prvi gosti iz inostranstva, a sudeći po vrednim nagradama, ugroženi su rekordi staze - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Koordinator jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete Bojana Lajović poručila je da je Beogradski maraton “sjajna prilika za razvoj zdravog stila života, kao i mesto za učenje fer pleja”.

Predstavnica Unicefa u Srbiji Vesna Savić Djukić pozvala je sve škole, decu, roditelje i nastavnike da “masovno dođu na maraton kako bi rekli ‘ne’ nasilju”.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović najavio je i učešće sportista sa invaliditetom na Maratonu.

- Osobe sa invaliditetom u stvari, ceo život učestvuju u maratonu: u borbi za ostvarivanje svoje ličnosti i postizanje svih važnih životnih ciljeva - rekao je Mićović.

Generalni sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Aleksandar Vujčić rekao je da će na predstojećoj trci učestvovati 250 osoba sa hendikepom, a da će u maratonu trčati Goran Nikolić i Milan Petković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maratonsko pleme na stazi Freda Liboua u Beogradu

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Apr.2013

BEOGRAD - Dejan Nikolić, direktor 26. „Beogradskog marationa“ koji će se održati  21. aprila slikovito je objasnio, na konferenciji za medije u Međuanarodnom pres centru Tanjuga,  zašto ove godine može da padne prošlogodišnji rekord od 2.300 učensika u maratonu i polumaratonu.. . .-...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Biće oboren rekord učesnika Beogradskog maratona

Izvor: Sportal.rs, 18.Apr.2013

Tri dana uoči 26. Beogradskog maratona broj prijavljenih za učešće u maratonu i polumaratonu već je dostigao prošlogodišnji rekord i nema sumnje da će do subote 20.

Nastavak na Sportal.rs...

Beogradski maraton blizu rekorda po broju prijavljenih

Izvor: Blic, 19.Apr.2013, 13:29

Predstojeći 26. Beogradski maraton blizu je rekorda po broju prijavljenih učesnika, najavio je direktor ove manifestacije Dejan Nikolić..."Približavamo se rekordnom broju od 2.300 prijavljenih u maratonu i polumaratonu, što nam govori da se pozitivna ideja maratona nezaustavljivo širi. U petak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.