Nikolić: Neka se završi na rušenju vikendica mojih sinova

Izvor: Prva.rs, 23.Nov.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Neka se završi na rušenju vikendica mojih sinova

On je poručio da neće srpečavati primenu Zakona o ozakonjenju objekata, na osnovu kojih bi trebalo da budu srušene nelegalno sagrađane vikendice njegovih sinova, ali je apelovao da se primena zakona na tome i završi i da se ne diraju kuće siromašnih građana.
"Što se tiče vikednica mojih sinova, molim da se rušenje zaustavi posle njih, da ne bi bile srušene hiljade kuća kojima su građani uredili divlje deponije. Onaj ko je izgradio bilo šta u životu ne raduje se rušenju tuđih >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kuća, posebno kad ne smetaju nikome", rekao je Nikolić.
Taj list prenosi da će predsednik države najverovatnije danas potpisati ukaz o Zaokonu o ozakonjenju objekata, koji je Skupština Srbije usvojila u petak.
Glavna zamerka opozicije u skupštinskoj raspravi bila je da zakon za cilj ima da legalizuje objekte funkcionera na vlasti, među kojima su i vikendice Nikolićevih sinova.
Odbacivši primedbu opozicionara, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tada je rekla da zakon nema ime i prezime i precizirala da će od rušenja biti izuzete vikendice i porodične kuće samo u drugom pojasu zaštite.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.