Nikolić: Nećemo dozvoliti falsifikovanje istorije

Izvor: Kurir, 31.Okt.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nećemo dozvoliti falsifikovanje istorije

Pojedinci pokušavaju u poslednje vreme da iznova pišu istoriju kako bi srpski narod predstavili odgovornim za tragediju iz Prvog svetskog rata, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Srbija i Republika Srpska treba da usaglase delovanje povodom obeležavanja 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata, izjavio je danas u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Pojedinci pokušavaju u poslednje vreme da iznova pišu istoriju kako bi srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << narod predstavili odgovornim za tragediju iz Prvog svetskog rata", rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, posle današnje sednice Veća za saradnju Srbije i RS.

"Učinićemo sve da ne dozvolimo falsifikovanje istorije i stigmatizaciju srpskog naroda", poručio je predsednik Srbije.

Predsednik RS Milorad Dodik ponovo je, osvrćući se na nedavnu izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je "Turska Kosovo, a Kosovo Turska", izrazio podršku stavovima Srbije po tom pitanju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.