Izvor: B92, 21.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ne očekujem ničiju podršku

Beograd -- Tomislav Nikolić izjavio večeras da ne računa ni na čiju podršku na predsedničkim izborima.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je dodao da smatra da se "ideološki ne uklapa" da Demokratska stranka Srbije podrži Borisa Tadića za predsednika zemlje. Nikolić je, povodom poziva koalicije DSS-NS Demokratskoj stranci da razmotre zajedničku politiku na izborima, rekao da nije računao ni na čiju podršku, ali da je "iskreno očekivao" da će ljudi iz DSS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaista razmisliti o "dva puta za Srbiju".

"Ako se (lider DSS-a i premijer Vojislav Koštunica) oprededilo, to je njegova stvar. Ideološki se to ne uklapa i samo liči na obmanu sa prošlih predsedničkih izbora, ali šta ja tu mogu", kazao je Nikolić agenciji Beta.

Upitan da li očekuje da ga DSS-NS podrže na predstojećim izborima, ako pregovori te koalicije sa DS-om budu neuspešni, on je odgovorio da "uopšte ne razmišlja na taj način".

"Da su hteli sa mnom da razgovaraju, ponudili bi meni da razgovaramo o izborima. Ne znam zašto nude Tadiću", kazao je Nikolić i dodao da ne može unapred da komentariše predstojeće razgovore koalicije DSS-NS i DS-a, jer ne zna šta će se na njima događati.

Nikolić je ranije pozvao Koštunicu da se opredeli između njega i Tadića na predstojećim predsedničkim izborima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.