Nikolić: Mandat za formiranje vlade predstavniku većine

Izvor: RTS, 08.Maj.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Mandat za formiranje vlade predstavniku većine

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da će mandat za formiranje nove vlade odmah poveriti onome ko pruži dokaz da ima podršku više od 126 poslanika i dodao da su u tom slučaju dalje konsultacije besmislene. Takođe je istakao i da je Srbija ispunila uslove i da Hrvatska ne bi trebalo da postavlja dodatne.
Tomislav Nikolić je rekao da je prvo potrebno konstituisati narodnu skupštinu, izabrati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njene organe, a potom počinju konsultacije.

"Evo možete prvi da saznate, ako se pojavi predstavnik većine poslanika u parlamentu i zatraži mandat onda su konsultacije besmislene. Onda se onome ko pruži dokaz da ima više od 126 poslanika, koji će glasati za vladu, poverava mandat odmah", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Kozarskoj Dubici, nakon obeležavanja Dana sećanja na žrtve stradale na stratištu Donja Gradina.  
Na pitanja o obeležavanju Dana sećanja u Donjoj Gradni, Nikolić je zahvalio RS što je to organizovala.
"Naši govori nisu bili isključivo žalost, isključivo prekor, naši govori bili su pokušaj da uspostavljamo odnose na novim osnovama", rekao je Nikolić.
Ne može srpski narod da bude optužen i osuđen kao narod koji je pravio genocid, dodao je Nikolić i naveo da on oseća sramotu nad svakim zločinom koji je bilo koji Srbin počinio, ali to očekuje i od drugih.
Govoreći o odnosima sa RS, Nikolić je rekao da je i onaj koji je u Americi pisao Dejtonski sprorazum znao koliko su vezani Republika Srpska i Srbija i nije to ignorisao.
"Mi se ne bismo obazirali na to da li piše ili ne piše, mi bismo imali najbolje moguće odnose sa RS, bolje od svih drugih", rekao je Nikolić i dodao da drugo ni ne može da se očekuje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.