Izvor: B92, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Izborna trka neizvesna

Beograd -- Tomislav Nikolić ocenio je da će izborna trka biti neizvesna do kraja, jer on i Boris Tadić, "imaju podjednake šanse za pobedu".

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić kaže da će januraski predsednički izbori biti "prvi na kojima će dve političke opcije u Srbiji imati jednake šanse za pobedu". Stoga bi ishod predsedničkih izbora "mogli da odluče glasovi birača Demokratske stranke Srbije", pa bi lider DSS Vojislav Koštunica morao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što pre da se "opredeli", kazao je Nikolić.

"Postavlja se pitanje šta će reći Koštunica. Njegova je dužnost da se opredeli. Očekujem da se Koštunica izjasni", rekao je Nikolić, izražavajući uverenje da odluka lidera DSS-a može njemu da "bude od veće koristi, no Tadiću".

Nikolić, koji je i zamenik predsednika radikala, naveo je da bi Koštuničin poziv biračima DSS-a da glasaju za kandidata SRS-a "naišao na ogroman odziv", uz ocenu da postoji "velika bliskost stavova te dve stranke, iako saradnja nikada nije konkretizovana".

On je ocenio da će najteži zadatak budućeg predsednika Srbije biti sudbina Kosova i Metohije.

Ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, Nikolić će, kako je najavio, vođenje stranke prepustiti drugom, čime će na "pokazati da predsednik predstavlja sve građane".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.