Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Jovanović: Protestujemo protiv nasilja i vređanja inteligencije

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je građane da dođu na novi protest u subotu, 15. decembra u 18.00 na beogradskom Studentskom trgu, koji, kako je naveo, nema stranački karakter i uperen je protiv svih vidova nasilja u društvu, ali i svih "nenormalnih stvari koje vlast radi u državi".

"U subotu ćemo pokazati koliko nas ima i kako se osećamo nakon pet godina vređanja inteligencije i gaženja dostojanstva", kazao je Jovanović na osnivanju lokalnog predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Saveza za Srbiju" u Rakovici.

Jovanović je kazao da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće ispuniti nijedan zahtev ljudi koji protestuju do sada najviše ogolila njegov režim i prirodu njegove vladavine.

"U normalnim društvima, izvršna vlast i narod komuniciraju redovno i između izbornih ciklusa, a legitiman vid te komunikacije jesu svuda i mirni protesti. Predsednik ovom izjavom poručuje da tu komunikaciju ne želi, što njegovo upravljanje čini nedemokratskim, bahatim i očigledno isključivo oslonjenim na sporan i unapred namešten izborni proces", kazao je Jovanović, a prenela Narodna stranka.

Govoreći o izveštavanju reporterke Studija B Barbare Životić sa protestne šetnje "Stop krvavim košuljama", Jovanović je kazao da je Studio B televizija koja svake godine dobija subvencije iz gradskog budžeta, upravo da bi služila javnom interesu i svim Beograđanima.

"Uostalom, i privatne televizije su zakonom o elektronskim medijima obavezane na profesionalno i objektivno izveštavanje. Prilog Barbare Životić je žalosni primer urušavanja novinarske profesije i profesionalne etike, a izjava direktorke Studija B Ivane Vučićević da je kritika takvog izveštavanja kritika 'svih žena u Srbiji' se graniči sa malicioznošću i vređanjem inteligencije građana Srbije", kazao je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jovanović (Narodna stranka): Protestujemo protiv nasilja i vredjanja inteligencije

Izvor: Beta, 13.Dec.2018

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je gradjane da dodju na novi protest u subotu, 15. decembra u 18.00 na beogradskom Studentskom trgu, koji, kako je naveo, nema stranački karakter i uperen je protiv svih vidova nasilja u društvu, ali i svih "nenormalnih stvari koje vlast radi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.